Marinirane piščančje krače s pečenim krompirjem

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

1kg piščančjih krač

1 kg krompirja

 

Marinada za piščanca:

2 veliki žlici gorčice

1 velika žlica kečapa

2 mali žlici soli

1 mala žlica sladke paprike

1 mala žlica česna v prahu

0,5 dcl olivnega olja

ščep popra

ščep čilija v prahu

 

Postopek

Pripravimo si marinado iz navedenih sestavin in dobro premešamo z metlico, da dobimo pasto s katero premažemo piščančje krače, ki jih nato pustimo namazane počivati v hladilniku vsaj 4 ure, še bolje pa kar čez noč.

Pripravimo si krompir za pečenje tako, da ga olupimo, narežemo na krhlje in začinimo s soljo in poprom ter namastimo z oljem. Vse skupaj pečemo v pečici približno 40 do 45 minut na 185 stopinjah.

 

Dober tek!