Jota s klobaso

 

Količina: za 6 do 8 oseb

 

Sestavine:

1 kg zelja ali kisle repe

2 korenčka

2 krompirja

1 dcl olja

1 žlica moke

1 pločevinka kuhanega fižola

1 žlička paprike

1 žlička paradižnikovega koncentrata

sol, poper, majaron, lovorjev list

kranjske klobase

 

Postopek

Korenje in krompir olupimo in narežemo na male kocke, kislo zelje/repo operemo z mlačno vodo, da ublažimo preveliko količino kisline.

Na olju prepražimo korenje in krompir, dodamo začimbe in zelišča  ter kislo zelje/repo in zalijemo s toliko vode,  da pokrije vse sestavine. Nato dodamo še fižol in kuhamo 1 h .

Po eni uri dodamo po potrebi še malo vode in dodamo klobase. Kuhamo jih po navodilih proizvajalca. Ko so skuhane, jih odstranimo in shranimo na toplem.

Na vročem olju prepražimo moko, papriko in paradižnikov koncentrat, dodamo v joto in kuhamo 15 minut. Jed postrežemo s klobaso, gorčico in po želji še z domačim polnozrnatim kruhom.

 

Dober tek!