Rižota z govedino, šampinjoni in zelenjavo

 

Sestavine:

5 žlic olja

280 g riža

30 g čebule

1 strok česna

sol, poper, peteršilj,  timijan, šetraj

4 velike žlice oljčnega olja

parmezan

150 g govedine brez kosti (ramstek)

150 g šampinjonov

30 g pora

50 g kolerabe

50 g korenja

 

Postopek

V ponvi na vročem olju prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo na kocke narezano govedino, narezane šampinjone, por narezan na kolobarje, nastrgano korenje, na manjše kocke narezano kolerabo ter riž. Vse skupaj pražimo toliko časa, da riž postekleni. Nato dodamo sesekljan česen, začinimo po okusu s soljo, poprom, timijanom, šetrajem ter peteršiljem in zalijemo z vročo vodo v razmerju 1:2. Kuhamo na zmerni temperaturi približno 15 minut. Na koncu dodamo oljčno olje in parmezan po okusu.

 

Dober tek!