Goveji stroganov

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

1 žlica olivnega olja

1 čebula

1 strok česna

1 žlica masla

250 g narezanih gob (šampinjonov)

1 žlica navadne bele moke

500 g govejih zrezkov

150 g kisle smetane

1 žlička gorčice

100 ml jušne osnove

½  šopka peteršilja, nasekljanega

 

Postopek

V ponvi segrejemo 1 žlico olivnega olja, dodamo narezano čebulo in jo popražimo. Dodamo strt česen in ko lepo zadiši dodamo še žlico masla. Ko se maslo prične peniti, dodamo 250 g narezanih svežih gob in kuhamo približno 5 minut, dokler se popolnoma ne zmehčajo. Vse dobro začinimo in odstavimo.

V posodi zmešamo sol in poper, ter 1 veliko žlico navadne moke. V  začinjeno moko vmešamo 500 g na trakce narezanega govejega fileja, da se moka in začimbe oprimejo mesa.

V ponev dodamo goveje trakce, jih polijemo z malo olja in pražimo približno 4 minute dokler lepo ne porjavijo.

Čebulo in gobe vrnemo nazaj v ponev. Dodamo 150 g kisle smetane, 1 žličko gorčice in 100 ml jušne osnove.  Kuhamo na srednji temperaturi približno 8 minut.

Na koncu lahko posujemo malo sesekljanega peteršilja in postrežemo s testeninami ali rižem.

 

Dober tek!