Goveji stroganov
Količina: za 4 osebe
Sestavine:
1 žlica olivnega olja
1 čebula
1 strok česna
1 žlica masla
250 g narezanih gob (šampinjonov)
1 žlica navadne bele moke
500 g govejih zrezkov
150 g kisle smetane
1 žlička gorčice
100 ml jušne osnove
½ šopka peteršilja, nasekljanega
Postopek
V ponvi segrejemo 1 žlico olivnega olja, dodamo narezano čebulo in jo popražimo. Dodamo strt česen in ko lepo zadiši dodamo še žlico masla. Ko se maslo prične peniti, dodamo 250 g narezanih svežih gob in kuhamo približno 5 minut, dokler se popolnoma ne zmehčajo. Vse dobro začinimo in odstavimo.
V posodi zmešamo sol in poper, ter 1 veliko žlico navadne moke. V začinjeno moko vmešamo 500 g na trakce narezanega govejega fileja, da se moka in začimbe oprimejo mesa.
V ponev dodamo goveje trakce, jih polijemo z malo olja in pražimo približno 4 minute dokler lepo ne porjavijo.
Čebulo in gobe vrnemo nazaj v ponev. Dodamo 150 g kisle smetane, 1 žličko gorčice in 100 ml jušne osnove. Kuhamo na srednji temperaturi približno 8 minut.
Na koncu lahko posujemo malo sesekljanega peteršilja in postrežemo s testeninami ali rižem.
Dober tek!