Testenine z bučkami, gamberi in češnjevim paradižnikom

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

1 žlica olivnega olja

2 sesekljana stroka česna

2 veliki bučki

400 g testenine orecchiette ali katere koli druge majhne oblike testenin

2 x 400 g češnjevega paradižnika (v pločevinki)

ščep sladkorja

200 g surovih kozic ali gamberov

100 g kisle smetane

malo sveže bazilike (lahko nadomestimo s ščepom suhe bazilike)

 

Postopek

V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo česen in dušimo nekaj minut. Nato dodamo bučke in pražimo dokler se bučke ne pričnejo mehčati. Vzamemo veliko posodo in skuhamo izbrane testenine po navodilih na embalaži.

Medtem, ko se testenine kuhajo pripravimo ponev z bučkami in vanjo dodamo paradižnik, sladkor, začimbe, pomešamo in kuhamo nepokrito, približno 10 minut. V omako stresemo kozice ali gambere in kuhamo dokler ne postanejo rožnate barve. Testenine odcedimo, jih dodamo k omaki, kamor vmešamo še kislo smetano. Kuhamo približno 2 minuti in na koncu začinimo z baziliko.

 

Dober tek!