Polnjeni piščančji fileji z gorčico in sirom, pečen krompir

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

125g mozzarella

50g sir cheddar

1 žlica polnozrnate gorčice

4 kosi piščančjih prsi brez kosti

8 rezin dimljene slanine

800 g mladega krompirja

sol

poper

olje

 

Postopek

Pečico ogrejemo na 180-200 °C. Mlad krompir dobro umijemo in narežemo na manjše kose.

Nato pripravimo polnilo za piščančje fileje. Mozzarelo narežemo na manjše kose, nastrgamo cheddar in oba sira zmešamo z gorčico.

V vsaka piščančjega prsa naredimo žepek, tako da zarežemo na sredini zrezka vodoravno (vendar ne do konca) in ga nato napolnimo z gorčično mešanico. Polnjen piščančji zrezek ovijemo z 2 rezinama slanine. Začinimo po okusu in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo približno 25 minut.

Krompir osolimo, popramo in stresemo v pomaščen pekač. Pečemo istočasno z mesom.

 

Dober tek!