Široki rezanci s šunko in gobami

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

4 jušne žlice olivnega olja

250 g kuhane šunke

1 velika čebula

200 g šampinjonov

800 g konzerviranih paradižnikov v koščkih ali češnjevih paradižnikov

1 dl smetane za kuhanje

400 g širokih rezancev

3 žlice rezanega drobnjaka

sol

poper

parmezan za posip

 

Postopek

Čebulo olupimo in nasekljamo. Gobe očistimo in narežemo na rezine. Šunko narežemo na kocke v velikosti graha.

V ponvi segrejemo olje in na zmerni temperaturi pražimo čebulo 5 minut. Dodamo šunko in gobe in pražimo nadaljnih 5 minut nato dodamo paradižnik in dobro premešamo.

Jed dušimo počasi v odprti ponvi približno 8 minut in jo vsake toliko premešamo. Na koncu vmešamo smetano, solimo, popramo in odstavimo.

Medtem v slani vreli vodi skuhamo široke rezance in jih odcedimo. Rezance dodamo v omako in dobro premešamo. Pustimo malce stati, da se okusi dobro prepojijo, ponovno premešamo in potresemo z drobnjakom. Po želji lahko dodamo tudi parmezan.

 

Dober tek!