Široki rezanci s šunko in gobami
Količina: za 4 osebe
Sestavine:
4 jušne žlice olivnega olja
250 g kuhane šunke
1 velika čebula
200 g šampinjonov
800 g konzerviranih paradižnikov v koščkih ali češnjevih paradižnikov
1 dl smetane za kuhanje
400 g širokih rezancev
3 žlice rezanega drobnjaka
sol
poper
parmezan za posip
Postopek
Čebulo olupimo in nasekljamo. Gobe očistimo in narežemo na rezine. Šunko narežemo na kocke v velikosti graha.
V ponvi segrejemo olje in na zmerni temperaturi pražimo čebulo 5 minut. Dodamo šunko in gobe in pražimo nadaljnih 5 minut nato dodamo paradižnik in dobro premešamo.
Jed dušimo počasi v odprti ponvi približno 8 minut in jo vsake toliko premešamo. Na koncu vmešamo smetano, solimo, popramo in odstavimo.
Medtem v slani vreli vodi skuhamo široke rezance in jih odcedimo. Rezance dodamo v omako in dobro premešamo. Pustimo malce stati, da se okusi dobro prepojijo, ponovno premešamo in potresemo z drobnjakom. Po želji lahko dodamo tudi parmezan.
Dober tek!