Zelenjavni zvitki na solatni prilogi z jogurtovim prelivom
Količina: za 6 oseb
Sestavine:
500g vlečenega testa (domačega ali kupljenega)
1 bučka
2 korenji
1 por
malo belega zelja
1l olja za cvrtje
1 glava zelene solate
1 paradižnik
1 kumara
1 paprika
1 jajce
Jogurtov preliv
0.5l navadnega jogurta
sok ene limone
žlica olivnega olja
1 strok česna
šopek svežih začimb ali zelišč ( drobnjak, peteršilj, timijan, meta, koper,…)
sol
poper
čili v prahu
Postopek
Najprej si pripravimo jogurtov preliv tako, da zmešamo jogurt z olivnim oljem, limoninim sokom, sesekljanim česnom in sesekljanimi zelišči in začimbami ter s soljo in poprom. Postavimo ga v hladilnik, da se malo razvije okus medtem pa razrežemo vlečeno testo na 4 enake dele, da dobimo podlago za naše zvitke.
Za nadev zavitkov bomo uporabili korenje, bučko, zelje in por, ki jih bomo temeljito oprali, korenje tudi olupili in vse narezali na kar se da tanke palčke (tehnika julien). Zelenjavo bomo na hitro prepražili na segreti ponvi z malo olja, posolili, poprali in dodali čili v prahu. Zelenjavo odstavimo da se ohladi in jo nadevamo na spodnji del testa. Robove testa premažemo z jajcem in tesno zavijemo v zvitek. Postopek ponavljamo dokler ne porabimo vseh sestavin.
Ko so zvitki pripravljeni, jih ocvremo v vročem olju. Večkrat jih obrnemo in cvremo do zlatorumene barve. Ocvrte odstavimo na krožnik obložen z papirjem, da se odcedi odvečno olje. Lahko si pripravimo zeleno solato in poljubno zrežemo ostalo zelenjavo, ki jo bomo postregli poleg zvitkov. Vse skupaj prelijemo z jogurtovim prelivom.
Dober tek!