Zelenjavni chilli

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

1 bučka

2 papriki

1 melancan

1 čebula

2 stroka česna

1 pločevinka pelatov

1 pločevinka koruze

1 pločevinka rdečega fižola

sol, poper, kumina, bazilika, origano, sladka paprika, čili v prahu, mala žlička gorčice, svež koriander ali peteršilj

 

Nasvet

Uporabite zelenjavo, ki jo imate. Enako velja za začimbe.

 

Postopek

Vso zelenjavo olupimo ter jo narežemo na manjše kocke.

Najprej popražimo čebulo in česen do zlato rumene barve, nato ji dodamo preostalo svežo zelenjavo, ki jo dušimo do mehkega.

Vse skupaj začinimo in dodamo malo žličko gorčice, pelate, koruzo in rdeči fižol.

Kuhamo 20 minut, da se razvije okus.

Če je vse skupaj pregosto lahko dodamo še malo vode.

Ko je chilli kuhan, ga postrežemo v globoke krožnike ter posujemo s svežim koriandrom ali peteršiljem.

Po želji dodamo še malo kisle smetane in popečeno tortiljo.

 

Dober tek!