Tiramisu

 

Količina: za približno 14 kosov

 

Sestavine:

500g mascarpone sira

0.5l sladke smetane

6 rumenjakov

300g baby piškotov

200g sladkorja

0.5dcl ruma

7dcl kave

čokolada v prahu

 

Postopek

Nad soparo mešamo rumenjake dokler ne dosežejo temperature 80 stopinj in jih odstavimo, da se ohladijo. Skuhamo si približno 7dcl močne kave, ki ji dodamo rum. Vmes stepemo sladko smetano. V drugi posodi stepemo mascarpone, sladkor in rumenjake ter nato maso združimo s stepeno smetano.

Pripravimo si primerno velik globok pekač ali posodo in začnemo z zlaganjem. Piškote pomočimo v kavo za 2 sekundi in pokrijemo z njimi dno posode. Na piškote dodamo prvo polovico kreme, ki jo posujemo s čokolado v prahu in nato ponovimo postopek. Tiramisu postavimo v hladilnik za približno 4 ure, da se dobro ohladi in učvrsti.

 

Dober tek!