Špageti Carbonara

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

400 g špagetov

1 jušna žlica olivnega olja

150 g prekajene slanine

3 velika jajca ali 4 manjša

1 dl smetane za kuhanje

70 g ribanega parmezana

sol

poper

 

Postopek

V velikem loncu zavremo osoljeno vodo in skuhamo špagete al dente. Medtem narežemo slanino na trakove in naribamo parmezan. Jajca ubijemo v posodico in jih rahlo pomešamo, da se rumenjaki razlijejo, dodamo smetano in zopet rahlo pomešamo in postavimo na stran.

Večjo ponev močno segrejemo, dodamo olivno olje in slanino, ki jo pražimo 3 minute. Večkrat pomešamo, da se slanina ne prime na ponev. Ko je slanina popečena jo popramo in odstavimo z ognja.

Testenine odcedimo, nekaj tekočine prihranimo. Špagete prenesemo v ponev in jih dobro premešamo s slanino. Vrnemo na ogenj in kuhamo 1 minuto. Dodamo jajčno zmes in parmezan, ter ponovno kuhamo 1 minuto. Pazimo, da temperatura ni previsoka, jajca morajo ostati tekoča in mazava. Postrežemo takoj. Zraven lahko ponudimo riban parmezan.

 

Dober tek!