Mesna lazanja

 

Količina: za 6 oseb

 

Sestavine:

500g mletega govejega ali mešanega mesa

300g testa za lazanjo

2 pločevinki pelatov

50g masla

6 dcl mleka

1 korenje

2 stroka česna

1 dcl rdečega vina

2 dcl jušne osnove ali vode

1 večja čebula

10g gomoljne zelene

100g parmezana

30g gladke bele moke

sol

poper

muškatni orešček

bazilika

origano

rožmarin

lovor

olje

 

Postopek

Olupimo in narežemo čebulo in česen, ki ju prepražimo na malo olja. Dodamo naribano korenje in zeleno ter mleto meso. Vse skupaj pražimo in mešamo dokler meso ne spremeni barve v temno rjavo. Zalijemo z jušno osnovo, vinom in pelati, dodamo sol, poper, lovor, rožmarin, origano in baziliko. Kuhamo približno 1 uro.

Medtem si pripravimo bešamel omako tako, da v kozici raztopimo maslo in na njem prepražimo moko ter zalijemo z mlekom. Solimo, popramo in dodamo malo muškatnega oreščka.

Mešamo z metlico dokler ne zavre in se ne zgosti. Pripravimo si pekač, ki mu namastimo dno z malo olja ga obložimo s testom in zlijemo tretjino mesne omake in tretjino bešamela na prvo plast, na isti način ponovimo še 2 plasti in na koncu po vrhu potresemo parmezan.

Vse skupaj pečemo v ogreti pečici 40 minut na 160 stopinjah.

 

Dober tek!