Hruške v medenem sirupu z vanilijevim sladoledom

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

4  velike srednje zrele hruške

200 ml vode

1 čajna žlička sladkorja

1 jušna žlica medu

vanilijev sladoled

 

Postopek

Hruške olupimo in smo pozorni, da ne odrežemo pecljev. Vsako hruško posebej zavijemo v aluminijasto folijo, pecljev ne zavijamo. Hruške postavimo v lonec in vsaj do polovice sadežev nalijemo vodo. Postavimo na ogenj, pustimo da zavre in kuhamo vsaj 30 minut.

Hruške odstavimo in vzamemo iz vode, previdno jih odvijemo in shranimo hruškov sok, ki je iztekel iz folije.

V kozici zavremo 200 ml vode, dodamo sladkor, med in hruškov sok, ki smo ga shranili. Ob stalnem mešanju kuhamo 5 minut. Sirup nekoliko ohladimo.

Hruške razporedimo vsako v svojo posodico in jih prelijemo z  malo sirupa. Poleg lahko postrežemo kepico vanilijevega sladoleda.

 

Dober tek!