Crème brulle

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

2,5 dcl sladke smetane

0,75 mleka

4 rumenjaki

3 žlice sladkorja

1 vanilijiev strok/ekstrakt/sladkor

 

Postopek

Pečico segrejemo na 150 stopinj C.

Vanilijev strok vzdolžno razpolovimo in postrgamo seme. Smetano in mleko vlijemo v kozico in dodamo vanilijev strok ter segrevamo do vretja. Odstavimo in pokrijemo za 10 minut, da se navzame arome.

Rumenjake in sladkor stepemo in prelijemo v vročo smetanovo mešanico, strok odstranimo. Maso napolnimo v 4 modele za narastek (keramične).

Modele postavimo v globji pekač, vlijemo  2- 3l vroče vode in postavimo v pečico za 40 minut. Ko je pečeno vzamemo ven in pustimo da se ohladi in strdi .

Po sladici posujemo malo sladkorja in ga z ročnim plinskim gorilnikom »brenerjem« zažgemo, da sladkor karamelizira.

 

Dober tek!