Testenine po bolonjsko

 

Količina: za 4 do 5 oseb

 

Sestavine:

2 korenčka

1 čebula

2 stroka česna

1 mali košček gomoljne zelene

500 g mletega mesa (goveje ali mešano)

1 pločevinka pelatov

malo jušne osnove ali vode

500 g testenin

1 dcl rdečega suhega vina

parmezan

sol, poper, rožmarin, bazilika, origano, lovor

 

Postopek

Najprej olupimo in naribamo korenček in zeleno ter sesekljamo čebulo in česen.

Vse skupaj prepražimo v večjem loncu, dodamo meso in pražimo ter mešamo na zmernem ognju dokler ne spremeni barve.

Pazimo, da dobro mešamo, da se nam vse skupaj ne zažge, in da se ne naredijo grudice od mesa. Nato zalijemo z jušno osnovo, ko jo lahko nadomestimo z vodo, dodamo pelate, rdeče vino in začimbe.

Vse skupaj kuhamo cca. 45 min na zmernem ognju in občasno pomešamo.

Dlje kot omako kuhamo, bolj bo meso mehko in okusno.

Na koncu v vrelem slanem kropu skuhamo še testenine, jih odcedimo ter serviramo na krožnik in prelijemo z omako.

Na koncu potresemo še malo naribanega parmezana.

 

Dober tek!