Testenine po bolonjsko
Količina: za 4 do 5 oseb
Sestavine:
2 korenčka
1 čebula
2 stroka česna
1 mali košček gomoljne zelene
500 g mletega mesa (goveje ali mešano)
1 pločevinka pelatov
malo jušne osnove ali vode
500 g testenin
1 dcl rdečega suhega vina
parmezan
sol, poper, rožmarin, bazilika, origano, lovor
Postopek
Najprej olupimo in naribamo korenček in zeleno ter sesekljamo čebulo in česen.
Vse skupaj prepražimo v večjem loncu, dodamo meso in pražimo ter mešamo na zmernem ognju dokler ne spremeni barve.
Pazimo, da dobro mešamo, da se nam vse skupaj ne zažge, in da se ne naredijo grudice od mesa. Nato zalijemo z jušno osnovo, ko jo lahko nadomestimo z vodo, dodamo pelate, rdeče vino in začimbe.
Vse skupaj kuhamo cca. 45 min na zmernem ognju in občasno pomešamo.
Dlje kot omako kuhamo, bolj bo meso mehko in okusno.
Na koncu v vrelem slanem kropu skuhamo še testenine, jih odcedimo ter serviramo na krožnik in prelijemo z omako.
Na koncu potresemo še malo naribanega parmezana.
Dober tek!