Spomladanska piščančja enolončnica s krompirjem

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

8 piščančjih stegen (brez kože)

1 žlica olja

5 mladih čebul (narežemo na rezine)

2 žlici navadne moke

2 kocki piščančjega fonda

2 velika korenja (narežemo na palčke)

400 g mladega krompirja

200 g zamrznjenega graha

1 žlica zrnate gorčice

malo svežega peteršilja (nasekljamo)

 

Postopek

V posodi zavremo 750 ml vode. V večjem loncu na žlici olja prepražimo 8 piščančjih stegen. Dodamo na drobno narezano čebulico (samo beli del),  2 žlici navadne moke in 2 kocki za piščančjo juho ali osnovo. Ko se kocki in moka razpustijo postopoma vmešamo 750 ml vroče vode.

Dodamo korenje in 400 g krompirja. V kolikor je krompir manjši lahko pustimo celega, drugače jih razpolovimo. Pustimo, da enolončnica zavre, pokrijemo in kuhamo približno 20 minut. Nato odstranimo pokrovko in kuhamo še dodatnih 15 minut. Dodamo 200 g graha in kuhamo približno 5 minut.

Začinimo s soljo in poprom, vmešamo 1 žlico zrnate gorčice, koščke zelenega dela mlade čebule in peteršilj ter dobro premešamo.

 

Dober tek!