Španska piščančja pita

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

1kg krompirja

3 žličke mlete paprike (priporočamo dimljeno papriko)

2 žlici olivnega olja

2 čebuli (narežemo na rezine)

2 stroka česna (stisnemo)

2 x 400 g paradižnika v pločevinki (nasekljamo)

300 g kuhanega piščanca (natrgamo)

140 g pečene paprike iz kozarca (narežemo)

peščica oliv (razpolovimo)

sol

poper

 

Postopek

Pečico segrejemo na 180C.

Krompir olupimo, narežemo na kose in kuhamo v slani vreli vodi približno 20 minut do mehkega. Krompir odcedimo, vrnemo v lonec, dodamo sol, poper, 2 žlički mlete paprike ter vse skupaj pretlačimo.

Medtem v veliki ponvi segrejmo olje, dodamo čebulo, čebulo in pražimo dokler se ne zmehčata. Vmešamo preostalo papriko, dodamo paradižnik in dušimo. Paradižnikovo mešanico stresemo v pekač, nato vmešamo piščanca, pečeno narezano papriko, olive in začinimo po okusu.

Pretlačen krompir razmažemo po vrhu, da ustvarimo pokrov, nato pa pečemo približno 20 minut, dokler pire na vrhu ni zlato zapečen.

 

Dober tek!