Polnjene pomaranče s čokoladnim prelivom

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

4 velike pomaranče

200 g kremnega sira ali mascarpone

100 ml sladke smetane

1 vanilijev sladkor

10 ml pomarančnega sirupa za redčenje

100 g temne čokolade

 

Postopek

Pomarančam odrežemo vrhove in jih z žlico izdolbemo. Koščke pomaranče shranimo v cedilo nad posodo in pustimo, da se tekočina odcedi. Meso pomaranče dobro pretlačimo, da povsem izcedimo sok. Pomarančne »skodelice« postavimo v hladilnik in jih ohladimo.

 

V posodi zmešamo kremni sir in pomarančni sirup. V drugi posodi dobro stepemo sladko smetano in vanilijev sladkor. Masi nežno združimo, da dobimo rahlo pomarančno kremo.

Medtem v manjši posodi zavremo odcejeni pomarančni sok. Odstavimo iz ognja in v soku stopimo nasekljano temno čokolado.

V ohlajene pomaranče nadevamo kremo in polijemo s pomarančno čokoladnim prelivom.

 

Dober tek!