Kuskus z zelenjavo
Količina: za 4 osebe
Sestavine:
450 g konzervirane čičerike
1 čebula
1 strok česna
2 korenji
1 jajčevec
300 g paradižnika
1 bučka
sol
3 jušne žlice olivnega olja
250 ml jušne osnove ali zelenjavne osnove (voda in jušna kocka)
poper
350 g kuskusa
50 g masla
4 vejice peteršilja
sok 1 limone
Postopek
Čičeriko odcedimo in speremo. Pripravimo si vso zelenjavo, korenček, česen in čebulo olupimo. Bučke, jajčevce in korenje zrežemo na kockice v velikosti čičerike. Nasekljamo čebulo in česen.
V veliki ponvi segrejemo olje in dodamo čebulo. Ko čebula porumeni, dodamo česen in pražimo le toliko, da zadiši. Čebuli in česnu dodamo vso zelenjavo in čičeriko, ter dobro popečemo. Ko je zelenjava popečena, jo zalijemo z jušno ali zelenjavno osnovo in začinimo s soljo in poprom po potrebi. Pokrijemo s pokrovko in počasi dušimo približno 30 minut.
Medtem v posodi zavremo 350 ml osoljene vode. Posodo odstavimo in počasi vmešamo kuskus. Ko kuskus začne nabrekati, dodamo maslo in ga dobro premešamo. Kuskus rahljamo z vilicami, s tem preprečimo, da bi se pojavile grudice.
Ko imamo zelenjavo pripravljeno, jo odstavimo in vmešamo kuskus. Po želji lahko začinimo z limoninim sokom in sesekljanim peteršiljem.
V kolikor želimo k jedi dodati meso, lahko popečemo na kocke narezan piščančji file in ga na koncu dodamo k zelenjavi.
Dober tek!