Čokoladno jagodni biskvit

 

Sestavine:

 

Biskvit

240 g moke

250 g sladkorja

6 jajc

6 žlic tople vode

4 žlice kakava v prahu

1 vaniljin sladkor

1 pecilni prašek

4 žlice olja

maščoba in moka za pekač

 

Krema

2 skodelici jagod (sveže ali zmrznjene)

1/2 skodelice sladkorja

2 skodelici vode

5 ravnih žlic koruznega škroba (Gustin)

 

Postopek

Za pripravo biskvita moramo najprej ločiti jajca na beljake in rumenjake. Beljak, sladkor in vanilijev sladkor stepemo v čvrst sneg. V drugi posodi stepemo rumenjake in jim dodamo preostale sestavine za biskvit in vse dobro premešamo. Masa bo precej suha, zato ji dodamo približno polovico snega in miksamo. Čisto na koncu na rahlo primešamo preostali sneg. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Vzamemo pekač, ga namastimo in pomokamo ter vanj vlijemo dobljeno maso za biskvit in pečemo približno 20 minut. Ko je pečen ga dobro ohladimo.

Jagode spasiramo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladek in tekoč pire. V kolikor uporabimo zmrznjene jagode, jih predhodno segrejemo in nato spasiramo. V posodi zmešamo sladkor, koruzni škrob in vodo. Jagodni pire segrejemo do vretja in vanj vmešamo dobljeno zmes in kuhamo približno 2 minuti. Maso prelijemo čez ohlajen biskvit in ga enakomerno porazdelimo. Pecivo čez noč postavimo v hladilnik, da se jagodna krema povsem ohladi in strdi.

 

Dober tek!