Vegetarijanska lazanja s pestom bazilike, špinačo in pinjolami

 

Sestavine:

190 g  pesto bazilike

500 g mascarponeja

200 g sveže špinače

250 g zamrznjenega graha

majhen šop bazilike

majhen šop mete

12 svežih testenin (listov) za lazanjo

0,5 – 1 dl mleka

85 g narabanega parmezana naribanega (lahko nadomestimo z veganskim parmezanom)

50 g pinjol

olivno olje

sol

poper

 

Postopek

Pečico segrejemo na 180°C. V ponev denemo pesto, polovico mascarponeja in 250 ml vode (ali zelenjavne osnove). Segrejemo in mešamo do gladkega, da počasi zavre. Dodamo špinačo in grah ter kuhamo nekaj minut, dokler špinača ne povre in grah odmrzne. Dodamo sesekljano baziliko in meto ter začinimo s soljo in poprom.

Tretjino mešanice pesta damo v pekač, približno 18 x 25cm. Na nadev položimo 4 liste testenin, nato ponovimo še z dvema plastema nadeva in listi, zaključimo s plastjo testenin.
V preostali mascarpone vmešamo dovolj mleka, da dobimo gladko belo omako, jo začinimo s spljo in poprom in nato prelijemo po vrhu. Potresemo s parmezanom in pinjolami. Pečemo približno 40 minut.

 

Dober tek!