Vegetarijanska lazanja s pestom bazilike, špinačo in pinjolami
Sestavine:
190 g pesto bazilike
500 g mascarponeja
200 g sveže špinače
250 g zamrznjenega graha
majhen šop bazilike
majhen šop mete
12 svežih testenin (listov) za lazanjo
0,5 – 1 dl mleka
85 g narabanega parmezana naribanega (lahko nadomestimo z veganskim parmezanom)
50 g pinjol
olivno olje
sol
poper
Postopek
Pečico segrejemo na 180°C. V ponev denemo pesto, polovico mascarponeja in 250 ml vode (ali zelenjavne osnove). Segrejemo in mešamo do gladkega, da počasi zavre. Dodamo špinačo in grah ter kuhamo nekaj minut, dokler špinača ne povre in grah odmrzne. Dodamo sesekljano baziliko in meto ter začinimo s soljo in poprom.
Tretjino mešanice pesta damo v pekač, približno 18 x 25cm. Na nadev položimo 4 liste testenin, nato ponovimo še z dvema plastema nadeva in listi, zaključimo s plastjo testenin.
V preostali mascarpone vmešamo dovolj mleka, da dobimo gladko belo omako, jo začinimo s spljo in poprom in nato prelijemo po vrhu. Potresemo s parmezanom in pinjolami. Pečemo približno 40 minut.
Dober tek!