Piščančji curry z basmati rižem
Količina: za 4 osebe
Sestavine:
2 žlici sončničnega olja
1 čebula (sesekljamo)
2 stroka česna (sesekljamo)
sveži ingver (v velikosti palca, naribamo)
6 piščančjih stegen (brez kosti in brez kože)
3 žlice srednje močne začimbne paste tikka
400 g konzerviranega narezanega paradižnika
100 g polnomastnega jogurta
1 majhen šopek koriandra (liste sesekljamo ali uporabimo posušeno začimbo)
50 g mletih mandljev
sol
poper
basmati riž
Postopek
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejemo olje. Dodamo čebulo in velikodušen ščepec soli ter pražimo toliko časa, da se čebula lepo obarva. Dodamo česen in ingver ter kuhamo približno eno minuto.
Piščanca narežemo na trakce, ga dodamo v ponev in pražimo 5 minut nato vmešamo začimbno pasto in paradižnik, skupaj z 250 ml vode. Zavremo in kuhamo odkrito na zmerni temperaturi približno 30 minut. Primešamo jogurt, koriander in mlete mandlje, začinimo s soljo in poprom ter postrežemo s toplim basmati rižem.
Dober tek!