Lososov file z blitvo in krompirjem

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

4 fileji lososa

14 listov blitve

5 krompirjev

1 strok česna

1 žlica masla

pest naribanega parmezana

5 žlic sladke smetane

olivno olje

sol

poper

 

Postopek

Fileje lososa operemo, odstranimo morebitne kosti in dobro osušimo. Natremo jih z olivnim oljem, popramo, solimo ter postavimo v hladilnik.

Medtem olupimo krompir in ga narežemo. Pripravimo lonec z osoljeno vodo in ko je krompir na pol kuhan dodamo blitvo in vse skupaj kuhamo do mehkega. Blitvo in krompir nato odcedimo in pokrijemo s pokrovko, da se ne ohladi.

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Fileje lososa vzamemo iz hladilnika in jih položimo na pekač obložen s papirjem za peko. Lososa pečemo približno 20 minut. Medtem blitvi in krompirju dodamo malo popra, strt česen, pest naribanega parmezana, in sladko smetano ter vse skupaj dobro pretlačimo, da dobimo pire. Ko je losos pečen ga serviramo skupaj s pirejem iz blitve in krompirja.

 

Dober tek!