Juha s krompirjem in stebelno zeleno

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

2 žlici olivnega olja

300 g stebelne zelene

1 strok česna

200 g krompirja

500 ml zelenjavne osnove (lahko tudi kocka)

100 ml mleka

sol

poper

 

Postopek

V večjem loncu na srednji temperaturi segrejemo olje in  dodamo očiščeno in narezano zeleno, česen in krompir narezan na kocke. Dodamo kanček vode in velik ščepec soli ter kuhamo in pazljivo mešamo 15 minut.  V kolikor se zelenjava prične smoditi, dodamo malce  več vode.

Zalijemo z zelenjavno osnovo in zavremo, nato zmanjšamo in dušimo približno 20 minut, dokler krompir ne razpade in zelena postane mehka. Juho spasiramo s paličnim mešalnikom, nato dodamo mleko in ponovno spasiramo, da se vse sestavine povežejo. Začinite s soljo in poprom. K juhi se prileže hrustljav kruh.

 

Dober tek!