Enostavna piščančja pita s krompirjem

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

1 čebula

400 g pakiranih piščančjih stegen

1 žlica rastlinskega olja

150 ml piščančje osnove (lahko tudi kocka)

325 g koruze konzervirane

6 jušnih žlic kisle smetane

šopek peteršilja ali bazilike

750 g krompirja

 

Postopek

Pečico segrejemo na 180°C. V veliki ponvi segrejemo olje, nato dodamo sesekljano čebulo in narezanega piščanca. Pražimo 10 minut, dokler čebula ni mehka in piščanec zlato zapečen. Prelijemo s piščančjo osnovo, zavremo in kuhamo 20 minut. Nato vmešamo oprano in odcejeno koruzo in dodamo 3 žlice kisle smetane, nasekljan peteršilj, baziliko in dobro premešamo.

Medtem skuhamo narezan krompir do mehkega. Odcedimo in pretlačimo s preostankom kisle smetane. Piščančjo mešanico razmažemo v večji pekač in po vrhu porazdelimo krompir, da ustvarimo pokrov. Pečemo približno 20 minut.

 

Dober tek!