Tiramisu z malinami

 

Količina: za 6 oseb

 

Sestavine:

250 g svežih malin

250 g mascarponeja

150 g Savoiardi piškotov (baby piškoti)

200 g sladke smetane

80 g sladkorja v prahu

1 žlica limoninega soka

2 žlici sladkorja

 

 

Postopek

Maline operemo in dobro odcedimo. Prihranimo eno tretjino malin, ostale stresemo v kozico, pokapamo z limoninim sokom in posujemo s sladkorjem.  Vse skupaj počasi zavremo na zmerni temperaturi, odstavimo in pustimo, da se ohladi. Da bi odstranili peške, moramo maline prepasirati skozi cedilo.

Z električnim mešalnikom stepamo sladko smetano, mascarpone in sladkor v prahu, da nastane čvrsta krema. Nato vzamemo piškote in jih nalomimo na manjše koščke. Izberemo servirne kozarčke v katere pričnemo zlagati posamezne plasti. Najprej dno pokrijemo s piškoti, nadevamo s kremo in dodamo nekaj prihranjenih malin, nato zopet dodamo piškote in prekrijemo s kremo. Prelijemo z malinovo omako in postrežemo.

 

Dober tek!