Rolada z orehi in kislo smetano

 

Sestavine:

 

Biskvit

6 jajc (ločite rumenjake in beljake)

70 g moke

80 g sladkorja

50 g mletih orehov

30 g vanilijevega sladkorja

1 vrečka pecilnega praška

1 ščepec soli

 

Nadev

350 g kisle smetane

1 vrečka vanilijevega sladkorja

 

Postopek

Pečico segrejemo na 180 stopinj. V pravokoten pekač (23×33 cm) položimo papir za peko.

Beljake stresemo v skledo in jih stepemo, da dobimo čvrst sneg. V drugi posodi rumenjakom dodamo vanilijev in navaden sladkor, ter stepamo toliko časa, da masa postane svetlo rumene barve.

V posebni posodi zmešamo moko s pecilnim praškom in vanjo vmešamo stepene rumenjake, dodamo orehe in premešamo. V maso na koncu z lopatko nežno vmešamo beljakov sneg. Testo vlijemo v pekač, ga z lopatko lepo razporedimo in pogladimo ter pečemo približno 20 minut. Ko je biskvit pečen, ga toplega skupaj s peki papirjem zavijemo v rolado in pustimo, da se ohladi.

Medtem pripravimo nadev. Kislo smetano zmešano z vanilijevim sladkorjem. Ohlajeno rolado razvijemo, dobro premažemo z nadevom in ponovno zavijemo. Rolado pred serviranjem ohladimo v hladilniku.

 

 

Dober tek!