Rolada z orehi in kislo smetano
Sestavine:
Biskvit
6 jajc (ločite rumenjake in beljake)
70 g moke
80 g sladkorja
50 g mletih orehov
30 g vanilijevega sladkorja
1 vrečka pecilnega praška
1 ščepec soli
Nadev
350 g kisle smetane
1 vrečka vanilijevega sladkorja
Postopek
Pečico segrejemo na 180 stopinj. V pravokoten pekač (23×33 cm) položimo papir za peko.
Beljake stresemo v skledo in jih stepemo, da dobimo čvrst sneg. V drugi posodi rumenjakom dodamo vanilijev in navaden sladkor, ter stepamo toliko časa, da masa postane svetlo rumene barve.
V posebni posodi zmešamo moko s pecilnim praškom in vanjo vmešamo stepene rumenjake, dodamo orehe in premešamo. V maso na koncu z lopatko nežno vmešamo beljakov sneg. Testo vlijemo v pekač, ga z lopatko lepo razporedimo in pogladimo ter pečemo približno 20 minut. Ko je biskvit pečen, ga toplega skupaj s peki papirjem zavijemo v rolado in pustimo, da se ohladi.
Medtem pripravimo nadev. Kislo smetano zmešano z vanilijevim sladkorjem. Ohlajeno rolado razvijemo, dobro premažemo z nadevom in ponovno zavijemo. Rolado pred serviranjem ohladimo v hladilniku.
Dober tek!