Rafaelo kroglice

 

Sestavine:

200g bele čokolade

30g kokosove moke

60ml sladke smetane za stepanje

15g masla

15-20 blanširanih mandljev

1/2 žličke vanilijeve arome

30g kokosove moke (za posip)

 

Postopek

Najprej pripravimo belo čokolado, jo nalomimo na koščke in stresemo v manjšo posodo. Sladko smetano počasi segrejemo na zmerni temperaturi in jo tik pred vretjem odstavimo ter prelijemo čokolado. Počakamo, da smetana zalije čokolado in nato dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Dodamo vanilijevo aromo in maslo in zopet premešamo z lopatko. Zmesi dodamo kokosovo moko in pustimo, da se ohladi in šele nato postavimo maso v hladilnik za nekaj ur. Masa se mora popolnoma strditi, da bomo lahko oblikovali kroglice. Ohlajeno maso zajemamo z manjšo žličko, da lažje oblikujemo kroglice, v katere na sredino vstavimo blanširane mandlje. Kroglico na koncu pomokamo v kokosovo moko.

 

Dober tek!