File brancina iz pečice z mediteransko zelenjavo

 

Količine: za 4 osebe

 

Sestavine:

600 g krompirja (tanko narežemo na okrogle rezine)

2 rdeči papriki (narežemo na trakove)

4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja

1 rožmarinova vejica (liste odstranimo in drobno sesekljamo)

4 fileji brancina

50 g črnih oliv (brez koščic, razpolovimo)

½ limone (narežemo na tanke kolobarje)

sol

poper

 

Postopek

Pečico segrejemo na 180°C. Rezine krompirja in rdeče paprike razporedimo na velik pekač. Poškropimo z 1 žlico olja in posujemo z rožmarinom, ščepcem soli in mletim poprom. Vse skupaj dobro premešamo in pečemo 25 minut ter pazimo, da med peko obrnemo krompir, da bo lepo pečen.

Nato vzamemo ribje fileje in jih razporedimo po pečeni zelenjavi. Položimo jih s kožo obrnjeno navzgor in dodamo razpolovljene olive. Na vrh rib položimo nekaj rezin limone, pokapamo s preostalim oljem ter vse skupaj pečemo dodatnih 10 minut.

 

Dober tek!