Bučna kremna juha

 

Količine: za 4 osebe

 

Sestavine:

700g hokaido buče

1l jušne osnove

1 čebula

2 stroka česna

50ml sladke smetane

lovorjev list

ščepec mlete kumine

1 žlica mlete rdeče paprike

 

Postopek

Bučo olupimo, ji odstranimo semena in narežemo na manjše kocke. Nato olupimo čebulo in jo drobno nasekljamo. V loncu segrejemo 2 žlici olja, popražimo čebulo in dodamo sesekljan česen, da lepo zadiši. Dodamo koščke buče, mleto papriko, lovorjev list in prilijemo jušno osnovo. Začinimo s soljo, poprom, dodamo mleto kumino ter kuhamo do mehkega. Ko je juha kuhana, odstranimo lovorjev list, dodamo sladko smetano in vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom. Juhi lahko dodamo kanček bučnega olja in pražena bučna semena.

 

Dober tek!