Njoki s suho klobaso, paradižniki in smetano
Količina: za 4 osebe
Sestavine:
250 g Italijanske klobase ali katerekoli druge dimljene, suhe klobase (narezane na majhne koščke)
1/2 majhne sesekljane čebule
4 sesekljani stroki česna
70 ml suhega belega vina
1 pločevinka sesekljanega paradižnika
200 ml sladke polnomastne smetane
800 g svežih krompirjevih njokov
100 g sveže naribanega parmezana
3 vejice sveže bazilike
sol
poper
Postopek
Pripravimo si klobaso in čebulo. Koščke klobase in čebulo dušimo v ponvi na srednji temperaturi od 7–10 minut oziroma dokler klobasa in čebula rahlo ne porjavita. V ponev dodamo česen, da lepo zadiši nato dodamo vino in kuhamo približno 1 minuto. Nato vmešamo na kocke narezan paradižnik, smetano in njoke. Ko omaka ponovno zavre, pokrijemo ponev in zmanjšamo temperaturo in kuhamo približno 5 minut.
Ponev odkrijemo, dobro premešamo in kuhamo toliko časa dokler njoki ne postanejo mehki in se omaka lepo zgosti.
Po okusu vmešamo parmezan, baziliko, sol in poper.
Dober tek!