Njoki s suho klobaso, paradižniki in smetano

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

250 g Italijanske klobase ali katerekoli druge dimljene, suhe klobase (narezane na majhne koščke)

1/2 majhne sesekljane čebule

4 sesekljani stroki česna

70 ml suhega belega vina

1 pločevinka sesekljanega paradižnika

200 ml sladke polnomastne smetane

800 g svežih krompirjevih njokov

100 g sveže naribanega parmezana

3 vejice sveže bazilike

sol

poper

 

Postopek

Pripravimo si klobaso in čebulo. Koščke klobase in čebulo dušimo v ponvi na srednji temperaturi od 7–10 minut oziroma dokler klobasa in čebula rahlo ne porjavita. V ponev dodamo česen, da lepo zadiši nato dodamo vino in kuhamo približno 1 minuto. Nato vmešamo na kocke narezan paradižnik, smetano in njoke. Ko omaka ponovno zavre, pokrijemo ponev in zmanjšamo temperaturo in kuhamo približno 5 minut.

Ponev odkrijemo, dobro premešamo in kuhamo toliko časa dokler njoki ne postanejo mehki in se omaka lepo zgosti.

Po okusu vmešamo parmezan, baziliko, sol in poper.

 

Dober tek!