Testenine s pečenimi šparglji, panceto in češnjevim paradižnikom

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

400 g testenin po lastnem izboru

500 g špargljev

80 g pancete

200 g češnjevih paradižnikov

sol

poper

bazilika, sveža ali suha

riban zorjen trdi sir za posip

 

Postopek

Pečico segrejemo na 200°C.

Špargljem odlomimo olesenele dele in jih narežemo na manjše kose, v velikosti testenin. Položimo jih v pekač, pokapljamo z oljem ter jih zmešamo s koščki pancete. Pečemo 10 minut in dodamo razpolovljene češnjevce, nato pečemo še približno 5 minut.

Medtem v slani vreli vodi skuhamo testenine. Testenine odcedimo in jih stresemo v pekač z šparglji, dodamo baziliko in dobro premešamo. Postrežemo z ribanim parmezanom ali drugim trdim sirom za ribanje.

 

Dober tek!