Skutina tortica

 

Sestavine:

200 g polnozrnatih piškotov

10 dag masla

0.5 kg pasirane skute

sok dveh limon

sladkor po okusu (približno 3 žlice)

vanilijev sladkor

2dcl rastlinske smetane

1 lonček kisle smetane

sadje za okras (maline, borovnice,…)

 

Postopek

Piškote streš in jih prepražiš na maslu toliko časa, da se maslo vpije (približno 5 minut). Pekač obložimo s papirjem za peko in nato vanj stresemo piškote, ki jih dobro pretlačimo, da dobimo piškotno dno in ohladimo.

Skuti dodamo sladkor, primešamo sok dveh limon, vanilijev sladkor in stepeno smetano. Dobljeno maso previdno premažemo po piškotnem dnu in na koncu premažemo s kislo smetano. Okrasimo z izbranim sadjem in pustimo stati v hladilniku čez noč.

 

Dober tek!