Ratatouille

 

Količina:  za 4 osebe

 

Sestavine:

300g jajčevcev

sol

500g paradižnika

250g bučk

2 čebuli

4 stroke česna

rdeča, zelena in rumena paprika

čajna žlička suhe bazilike

4 žlice oljčnega olja

vejica rožmarina

ščep timijana

ščep origana

 

Postopek

Jajčevce umijemo, osušimo in narežemo na kocke. Nato jih posolimo in pustimo stati 10 minut. Po desetih minutah jih dobro osušimo.

Paradižnik, paprike in bučke narežemo na kocke in ločimo posamezno zelenjavo. Sesekljamo česen in čebulo. V ponvi segrejemo olje in popečemo posamezno vrsto zelenjave. Popečemo vsako posebej in jo vzamemo iz ponve ter shranimo na krožnik. V isti ponvi podušimo česen in čebulo ter dodamo vso praženo zelenjavo. Začinimo s soljo in poprom ter dodamo zelišča. Vse skupaj dušimo na zmernem ognju okoli 25 minut ter po potrebi dodamo vodo.

 

Dober tek!