Polnjena rdeča paprika malo drugače

 

Količina: za 4 osebe:

 

Sestavine:

1 velika žemlja (stara)

4 rdeče paprike

2 čebuli

4 stroki česna

450 mletega mešanega mesa

2 jajci

sol

poper

1 čajna žlička rdeče mlete paprike

ščep majarona

ščep timijana

50 ml olivnega olja

250 g sesekljanega paradižnika (iz konzerve)

1 ščep sladkorja

 

Postopek

 

Paprike

Žemljo namočimo v topli vodi. Pripravimo česen in čebulo, ju olupimo in drobno sesekljamo. Pripravimo papriko, jo dobro umijemo, odrežemo pokrov in očistimo semena. Papriko speremo, da odstranimo vsa semena in jo osušimo. Žemljo vzamemo iz vode in jo dobro ožamemo. V večji posodi zgnetemo, mleto meso, žemljo, dodamo polovico sesekljane čebule in česna, jajca, sol in poper, ter ostale začimbe in dobro pregnetemo. Z maso napolnimo paprike in jih pokrijemo s pokrovi, ki smo jih odrezali.

 

Omaka

V večji ponvi segrejemo olje in dodamo preostalo čebulo in česen, ki ju podušimo, da zadiši. Dodamo paradižnik, ter začinimo s soljo, poprom, mleto papriko in ščepcem sladkorja. Omako na hitro prevremo in prelijemo v manjši pekač ali ognjevarno posodo.

Paprike nežno položimo v omako v pekaču. Pečico segrejemo na 190°C in paprike v omaki pečemo približno 40 minut.

 

Dober tek!