Pikantna svinjina z ananasom in rižem

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

2 žlici olja

4 svinjske zarebrnice brez kosti

pločevinka ananasa v kolutih

2 žlici rjavega sladkorja

2 žlici temne sojine omake

1 čajna žlička paradižnikove mezge

½  žličke čilija v prahu

sol

poper

½ ingverja v prahu

nekaj lističev peteršilja

 

Postopek

Riž skuhamo po navodilu, ki je naveden na embalaži.

V večji ponvi segrejemo olje. Svinjino solimo, popramo in popečemo na vsaki strani 5 minut.

Ananas odcedimo, sok prihranimo. V skledi zmešamo sladkor, sojino omako, paradižnikovo mezgo in večino ananasovega soka.

Rezine ananasa položimo v ponev poleg svinjine in jih pražimo, da se karamelizirajo, dodamo mlet čili in ingver, ter pražimo minuto, da zadišijo. Nato dodamo zmes s sojino omako, zavremo in pustimo rahlo vreti nekaj minut. Posujemo z lističi peteršilja in postrežemo z rižem.

 

Dober tek!