Špinačna pita s feto in pinjolami

 

Količina: za 6 oseb

 

Sestavine:

500g vlečenega testa

200g nepasirane skute

100g feta sira

250 g špinače

2 jajci

2dcl smetane za kuhanje

70g pinjol

sol

poper

olje

 

 

Postopek

Prvo pripravimo nadev iz skute. V večji posodi zmešamo skuto, jajca, feta sir in pinjole ter malo solimo in popramo. S soljo moramo biti previdni, ker je feta sir lahko zelo slan.

Medtem pripravimo špinačo, ki ji poparimo v vrelem kropu in dodamo v nadev.

Pripravimo si pekač premera 40 cm. Namastimo ga z malo olja in položimo prvo plast testa in malo nadeva.

Postopek ponovimo 4 krat in na koncu zaključimo z 3 listi testa, ki jih vmes namažemo z malo smetane.

Zgornje testo namažemo z preostalo smetano (da je res dobro namočeno).

Pečemo v pečici 50 minut na 160 stopinj C.

Jed lahko postrežemo s kozarcem navadnega jogurta.

 

Dober tek!