Piščanec v paprični omaki s kuskusom
Količina: za 4 osebe
Sestavine za piščanca:
1 večja piščančja prsa
2 veliki papriki
1 čebula
2 stroka česna
2 čajni žlički paprike v prahu
2,5 dl pasiranih paradižnikov
sol
poper
začimbe
olje
2 dl vode
Sestavine za kuskus:
300 g kuskusa
6 dl vode
sol
olje
Postopek
Pripravimo vso zelenjavo, jo umijemo in olupimo. Čebulo nasekljamo na drobne kocke, prav tako nasekljamo česen. Paprike narežemo na trakce. Piščančja prsa ssperemo pod vodo in osušimo, nato pa zrežemo na medaljone ali zrezke.
V večji globoki ponvi segrejemo olje in v vročo posodo položimo piščančje meso, ki ga solimo in popramo, piščančje medaljone popečemo , da dobijo lepo barvo. Meso odstranimo iz ponve na krožnik. V to isto ponev denemo čebulo in jo prepražimo, dodamo še nasekljan česen in paprike. Pražimo cca 2 minuti, nato pa dodamo papriko v prahu in dobro premešamo, zalijemo z pasiranimi paradižniki, ko omaka začne vreti, dodamo 2 dl vode. Meso vrnemo v omako, ter na zmernem ognju kuhamo približno 15 minut. Omako solimo v kolikor je to potrebno, ter dodamo izbrane začimbe.
Kuskus
V kozico damo 6 dl vode, ki jo osolimo in 1,5 jušne žlice olja. Vodo segrevamo do vretja, ko zavre jo odstavimo in vsujemo kuskus. Dobro premešamo, da se kuskus ne sprime in pokrijemo. Pokrito pustimo 5 minut, da kuskus nabrekne.
Dober tek!