Piščanec v paprični omaki s kuskusom

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine za piščanca:

1 večja piščančja prsa

2 veliki papriki

1 čebula

2 stroka česna

2 čajni žlički paprike v prahu

2,5 dl pasiranih paradižnikov

sol

poper

začimbe

olje

2 dl vode

 

Sestavine za kuskus:

300 g kuskusa

6 dl vode

sol

olje

 

Postopek

Pripravimo vso zelenjavo, jo umijemo in olupimo. Čebulo nasekljamo na drobne kocke, prav tako nasekljamo česen. Paprike narežemo na trakce.  Piščančja prsa ssperemo pod vodo in osušimo, nato pa zrežemo na medaljone ali zrezke.

V večji globoki ponvi segrejemo olje in v vročo posodo položimo piščančje meso, ki ga solimo in popramo, piščančje medaljone popečemo , da dobijo lepo barvo. Meso odstranimo iz ponve na krožnik. V to isto ponev denemo čebulo in jo prepražimo, dodamo še nasekljan česen in paprike. Pražimo cca 2 minuti, nato pa dodamo papriko v prahu in dobro premešamo, zalijemo z pasiranimi paradižniki, ko omaka začne vreti, dodamo 2 dl vode. Meso vrnemo v omako, ter na zmernem ognju kuhamo približno 15 minut. Omako solimo v kolikor je to potrebno, ter dodamo izbrane začimbe.

 

Kuskus

V kozico damo 6 dl vode, ki jo osolimo in 1,5 jušne žlice olja. Vodo segrevamo do vretja, ko zavre jo odstavimo in vsujemo kuskus. Dobro premešamo, da se kuskus ne sprime in pokrijemo. Pokrito pustimo 5 minut, da kuskus nabrekne.

 

Dober tek!