Korenčkova juha z vlivanci

 

Kolicina: za 4 osebe

 

Sestavine:

0,5 kg korenja

1 čebula

1 strok česna

1 l jušne osnove

sol, poper, muškatni orešček, timijan, lovorjev list

 

Postopek

Čebulo in česen drobno sesekljamo, korenje pa naribamo na željeno obliko.

Vse skupaj prepražimo na olju in začinimo z začimbami, nato pa zalijemo z jušno osnovo (vegi ali mesna osnova po želji). Juha naj počasi vre 45 minut, proti koncu preverimo okus in po potrebi dodamo sol. Nato počasi dodajamo vlivance, mešamo, da se ne sprimejo med seboj. Kuhamo še nadaljnih 15 minut.

Ko postrežemo juho ji lahko dodamo svež peteršilj ali drobnjak

 

Priprava vlivancev

1 jajce,

100g navadne moke

0,3 dcl vode

sol

 

Združimo vse sestavine in premešamo. Gostota mase mora biti precej gosta ampak še vedno dovolj tekoča, da se med kuhanjem lahko počasi izloči iz cedilke.

 

Dober tek!