Golaž s polento

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

0,5 kg goveji bočnik

250g čebule

3 stroki česna

1 korenček

2 žlici mlete paprike

2 žlici paradižnikovega koncenrata

2 dcl rdečega vina

1 zlička gorčice

sol, poper, kumina, muškatni orešček, rožmarin, timijan, majaron

1 dcl olja

 

Postopek

Na vročem olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo in česen. Dodamo na kolobarje narezan korenček, solimo in dušimo do mehkega. Medtem malo zalivamo z vodo, da se ne prime posode.

Meso narežemo na kockice 3*3 cm in ga premažemo z gorčico in začimbami. Čebuli in korenju dodamo meso, zalijemo z vinom in 1l vode ter počasi kuhamo 2 h. Jed po želji zgostimo z 1 žlico jedilnega škroba.

 

Postopek polenta

V 0,7l slane vrele vode počasi zakuhamo 100 g polente in počasi kuhamo približno 20 minut. Polento preden postrežemo, pustimo stati pol ure in jo postrežemo z golažem.

V kolikor nam polenta ostane, jo lahko prelijemo v model in jo uporabimo drug dan za drugo jed.

 

Dober tek!