Ocvrt puranji file z mandlji in krompirjevo solato

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

600g puranjega fileja

200g drobtin

100g mandljev

1l olja za cvrtje

1kg krompirja

2 čebuli

2 limoni

150g majoneze

sol

poper

rožmarin

3 jajca

100g bele moke

 

Postopek

V večji posodi skuhamo neolupljen krompir v celoti in kuhamo približno 45 min (z nožem prebodemo in preverimo ali je že kuhan).

Medtem narežemo puranji file na male tanke fileje ter jih solimo.

Nato pripravimo panado. V eno skodelico damo moko, v drugo skodelico jajca, ki jih zmešamo z malo soli, in v tretjo skodelico drobtine, mlete mandlje in malo rožmarina.

Nasoljene fileje povaljamo najprej v moko, nato v jajca in na koncu v drobtine z mandlji.

Pristavimo si večjo ponev za olje, kjer na zmerni temperaturi ocvremo fileje in jih vmes obrnemo. Če se želimo prepričati ali je puran pečen, ga preprosto zarežemo in preverimo. Cvremo do zlatorumene barve in pazimo, da ne cvremo preveč purana naenkrat.

Medtem olupimo čebulo, ki jo narežemo na tanke lističe in dodamo olupljenemu krompirju, ki ga narežemo na tanke rezine.

Dodamo še majonezo, sol, poper in limonin sok. Po potrebi dodamo lahko tudi malo vode. Solata se najbolje razmeša, ko je še topla.

 

Dober tek!