Kruh »sonce«

 

Sestavine:

300 g mehke pšenične bele moke

1/3 kvasa (kocka)

2 dcl mlačnega mleka

15 g soli

15 g sladkorja

0.5 dcl rastlinskega olja

 

Postopek

Najprej v manjšo posodico stresemo kvas, sladkor in malo tople vode.  Pustimo dokler kvasovke ne začnejo reagirati. Nato jih postopoma zmešamo z moko, soljo, mlekom in oljem.

Testo gnetemo približno 15 minut, dokler ne dobimo homogene mase. Ta mora biti bolj redka, kot pri kruhu.

Testo pustimo vzhajati dokler ne podvoji volumna. Ko to dosežemo ga oblikujemo v majhne bombetke (približno 40g) in jih začnemo polagati v pekač, na katerega smo pred tem položili peki papir. V kolikor ga nimamo, si lahko pomagamo tako, da namastimo pekač z oljem in posujemo z moko, da se nam kruh ne prilepi na dno.

  

Pomembno je, da je med bombetkami malo razmaka, ker morajo vzhajati na dvojno velikost od prvotne. Ko lepo vzhajajo jih položimo v pečico ogreto na 190 stopinj. Pečemo 30 minut.

Uživajte v božansko puhastem kruhku, ki je všeč vsem generacijam.

Dober tek!