Hladna čokoladna krema

 

Količina: za 4-6 oseb

 

Sestavine:

60g temne čokolade

3 žlice kakava v prahu

125 ml sladke smetane

150g sladkorja

150ml vode

 

Postopek

V kozici na zmerni temperaturi mešamo vodo in sladkor, da se ta povsem stopi. Ko je sladkor stopljen posodo odstavimo in vanjo primešamo presejan kakav in dobro stepemo. Posodo pristavimo nazaj na ogenj, da počasi zavre in kuhamo približno 5 minut. Odstavimo in primešamo na koščke narezano čokolado nato mešamo, da se lepo stopi. Čokoladno zmes pustimo, da se ohladi in jo nato močno stepemo in postavimo v hladilnik za približno 1 uro. Medtem stepemo sladko smetano, ki jo nato vmešamo v čokolado zmes. Čokoladno kremo napolnimo v primerno posodo in jo postavimo v zmrzovalnik. Preden ponudimo sladico mora ta v zmrzovalniku počakati najmanj 3 ure.

 

Dober tek!