Goveji vroči lonec
Količina: za 4 osebe
Sestavine:
2 čebuli
300 g korenja
1kg krompirja
450 g pustega mletega govejega mesa
2 goveji jušni kocki
400 g rjavega ali rdečega fižola iz pločevinke
0,5 dl Worcester omake
šopek grobo nasekljanega peteršilja
Postopek
Posamezno čebulo narežemo na osem krhljev. Korenje olupimo in narežemo na kose, ravno tako olupimo krompir in ga narežemo na večje kose. V posodo vlijemo približno 1 l vode in jo zavremo.
Veliko ponev segrejemo, dodamo mleto goveje meso in na hitro prepražimo, ves čas mešamo, dokler enakomerno ne porjavi. Zdrobimo goveji kocki in ju dodamo mesu, dobro premešamo. Dodamo pripravljeno zelenjavo, premešamo, nato zalijemo z 900 ml vrele vode. Kuhamo odkrito do vretja.
Ko zavre zmanjšamo toploto, pokrijemo in kuhamo 30 minut, dokler zelenjava ne postane mehka. Vmešamo odcejen in oprani fižol in Worcester omako ter segrevamo do vretja. Poskusimo in po potrebi dodamo sol in poper. Jed odstavimo in vmešamo nasekljan peteršilj. Postrežemo z rezino domačega kruha.
Dober tek!