Goveji vroči lonec

 

Količina: za 4 osebe

 

Sestavine:

2 čebuli

300 g korenja

1kg krompirja

450 g pustega mletega govejega mesa

2 goveji jušni kocki

400 g rjavega ali rdečega fižola iz pločevinke

0,5 dl Worcester omake

šopek grobo nasekljanega peteršilja

 

Postopek

Posamezno čebulo narežemo na osem krhljev. Korenje olupimo in narežemo na kose, ravno tako olupimo krompir in ga narežemo na večje kose. V posodo vlijemo približno 1 l vode in jo zavremo.

Veliko ponev segrejemo, dodamo mleto goveje meso in na hitro prepražimo, ves čas mešamo, dokler enakomerno ne porjavi. Zdrobimo goveji kocki in ju dodamo mesu, dobro premešamo. Dodamo pripravljeno zelenjavo, premešamo, nato zalijemo z 900 ml vrele vode. Kuhamo odkrito do vretja.

Ko zavre zmanjšamo toploto, pokrijemo in kuhamo 30 minut, dokler zelenjava ne postane mehka. Vmešamo odcejen in oprani fižol in Worcester omako ter segrevamo do vretja. Poskusimo in po potrebi dodamo sol in poper. Jed odstavimo in  vmešamo nasekljan peteršilj. Postrežemo z rezino domačega kruha.

 

Dober tek!